Presentació del PAM

Benvolguda veïna, benvolgut veí,

Teniu a les mans el full de ruta i els objectius marcats pels propers 3 anys en la gestió pública de Vilada.

Som conscients que la situació no és fàcil, però tenim tota la voluntat, la persistència i la convicció de poder trobar el rumb correcte per seguir fent de Vilada un poble per viure.

L’envelliment i la pèrdua de població posa els micropobles en una situació extremadament delicada. Vilada pateix, de ple, aquest problema. L’IDESCAT preveu que l’any 2033 al nostre poble hi visquin només 344 habitants. Si aquesta projecció futura es convertís en realitat significaria que en el període 2008–2033 Vilada hauria perdut el 35% de població. En aquesta situació cal que Vilada potenciï els seus actius i analitzi adequadament les ecessitats de les persones que hi viuen per revertir la situació.

Això significa treballar per tal que Vilada tingui les condicions adequades per establir-hi un pla de vida. Tenim molta feina i reptes pendents: ancances en l’activitat econòmica, habitatge digne i en concret mercat de lloguer gairebé inexistent, telecomunicacions del segle passat, pèrdua de serveis, etc. Però alhora l’oportunitat és majúscula. Vilada té una situació privilegiada, un entorn meravellós, i sobretot té el millor dels actius: la seva gent.

Rep una cordial salutació.

Equip de govern

Ajuntament de Vilada